Το πιο αγαπημένο άλμπουμ

*******Ξύλινα Σπαθιά – Ξεσσαλονίκη********

Τα Ξύλινα Σπαθιά - Ξεσσαλονίκη

Και με τα πολλά, η λίστα που ξεκίνησε σαν Top 20 και κατέληξε Top 30 έφτασε στο τέλος της. Αλλά κάτι έλειπε. Κάτι να ξεχωρίζει.

Ιδού λοιπόν το αγαπημένο μου άλμπουμ όλων των εποχών. Ένα άλμπουμ που θα είναι όλα όσα έχασα μεγαλώνοντας, τα παιδικά χρόνια, που παρά τα εκατοντάδες αρνητικά τους, έχουν ένα και μόνο θετικό για το οποίο αξίζει να τα νοσταλγείς όσο καμία άλλη στιγμή στη ζωή σου: είσαι παιδί.

Παιδί…όχι ακριβώς βέβαια αφού όταν έπεσε στα χέρια μου η Ξεσσαλονίκη σε κασέτα ήμουν στο Γυμνάσιο. Αλλά όπως και να ‘χει, παιδιά είμαστε τότε.

Το άλμπουμ αυτό, που σε σχέση με τα επόμενα των Σπαθιών δεν μπορώ να το θεωρήσω καλύτερο ως προς την ποιότητα της παραγωγής, ούτε και μπορώ να πω ότι συνολικά περιέχει περισσότερα από τα πολυαγαπημένα μου τραγούδια τους (νομίζω ότι ο τρίτος δίσκος τους, Μια ματιά σαν βροχή, είναι από θέμα τραγουδιών και μόνο ο αγαπημένος μου), εντούτοις είναι η πρώτη μου επαφή με τα Σπαθιά και έρχεται σε μια εποχή που η μουσική είχε αρχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου και να είναι ίσως ο καλύτερός μου φίλος.

Αυτό που μερικές νότες ενός τραγουδιού σε μεταφέρουν ολόκληρο/η σε μια άλλη εποχή, σε τόσο έντονο βαθμό που αισθάνεσαι ό,τι αισθανόσουν τότε ακριβώς, ε αυτό παθαίνω με τα παλιά τραγούδια των Σπαθιών και κυρίως με την Ξεσσαλονίκη.

Ένα άλμπουμ που σε μονορούφι κατεβαίνει στο στομάχι που είναι κόμπος όλη την ώρα της ακρόασης γιατί δεν ξεχνάς τα όνειρα και τους φόβους, τις αγάπες, τις αδικίες, τα παιχνίδια, τα γέλια και τα δάκρυα, το σκυλί σου, τα κόμιξ σου, το χαρτζηλίκι, την τυρόπιτα, το μεσημεριανό, τα ιδιαίτερα, την τηλεόραση, το γουόκμαν, τις νύχτες στο σινεμά με το τρόλει στο κέντρο της Αθήνας, τους ελέγχους, τα διαλείμματα, το μπάσκετ, τη φαντασία του πρώτου φιλιού, τα ραβασάκια, τα τηλέφωνα, τις νύχτες τις ατέλειωτες. Όλα γυρίζουν σαν τρελά, ρόδες που παν στο πουθενά.

Track list

 1. Αφού σου το’πα
 2. Ερώτηση κλειδί
 3. Ξεσσαλονίκη
 4. Ο καβαλάρης του τρόμου
 5. Το νερό που κυλάει
 6. Πουλιά 1
 7. Ο βασιλιάς της σκόνης
 8. Αδρεναλίνη
 9. Τραίνο φάντσμα
 10. Σιωπή
 11. Πουλιά 2
 12. Ρόδες
 13. Λόλα
 14. Το νερό που κυλάει 2

Videos:

Ρόδες

Αδρεναλίνη

Ο βασιλιάς της σκόνης

Σιωπή

Λόλα

~ by AbsenceofTime on June 12, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: